Perlenkta pica su vištiena ir ananasais

Perskaitytas kartų: 5069

Ingredientai

:

tešlai:

šviežios mielės (25 g)

šiltas vanduo (300 ml)

druska (1 šaukštelis)

alyvuogių aliejus (45 g)

kvietiniai miltai (420 g)

įdarui:

vištienos filė (1 - 2 vnt.)

konservuoti ananasai (indelis)

sūris (100 g)

pomidorų padažas

Gaminimas

:

Šiltas mieles sutrinti su druska. Supilti šiltą vandenį ir įberti pusę miltų, sumaišyti. Tuomet supilti aliejų ir sudėti likusius miltus, išminkyti iki vientisos tešlos. Paruošta tešla neturėtų lipti prie dubens. Jei limpa, dar įminkyti miltų. Ant paruoštos tešlos kamuoliuko užberti dar šiek tiek miltų. Uždengti skarele ir leisti iškilti tiek, kad tešlos tūris padidėtų dvigubai (apie 1 val.) tešlą pavolioti ant pabarstyto stalo ir išminkyti. Jei tešla per skysta, įdėti dar miltų. Padalinti tešlą į tiek dalių, kokio dydžio norime picų. Iškočioti ir aptepti pomidorų kraštų netepant. Pasiruošti įdarą: Vištieną supjaustyti kubeliais, paprieskoniuoti mėgstamais prieskoniais (pipirais, kariu, paprikų milteliais bei druska) ir apkepinti keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Konservuotus ananasus nuvarvinti ir susmulkinti, sūrį sutarkuoti. Ant picų padų dėti įdaro: vištienos, ananasų bei sūrio, užlenkti, kraštus apsukti, užspaudžiant. Kepti įkaitintoje apie 15 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)