Pašticada - jautienos guliašas su vynu

Perskaitytas kartų: 4058

Ingredientai

:

jautienos filė (1 kg)

raudonas vynas (200 g)

džiovintos slyvos (5 vnt.)

pomidorų padažas (1 valg. š.)

smulkinti svogūnai (5 vnt.)

prieskoniai jautienai (1 - 3 arb. š.)

druska

vyno actas (keletas ml)

lašinukai (100 - 200 g)

lauro lapeliai

pipirai

rozmarinas

Gaminimas

:

Iš vakaro jautieną supjaustyti gabaliukais ir spausdžiant vieną prie kito suverti juos ant medinių arba šašlyko iešmelių pakaitom su lašinukų gabaliukais.Supjaustyti svogūnus. Iešmelius dėti į indą, barstyti svogūnais, druska, prieskoniais, laistyti vyno actu (saikingai) ir per naktį laikyti . Iš ryto į puodą įpilti aliejaus,paskrudinti jame 2-3 smulkiai pjaustytus svogūnus (galima ir morkyčių). Mėsą nuimti nuo iešmų, gerai nuspausti, dėti į puodą, apipilti vandeniu tiek, kad apsemtų,ir apie pusvalandį troškinti ant lengvos ugnies.Palaipsniui į puodą berti - prieskonius,druską,lauro lapelius, pipirus,rozmariną (jei turite,labai geras skonis),sudėti džiovintas slyvas. Pilti raudoną vyną,dėti pomidorų padažą. Patiekalą troškinti ant labai lėtos ugnies,lengvai maišant,kol padažas sutirštės.Jei reikia galima įpilti dar truputį vandens. Ruošti bulvių kroketus - virtas bulves sugrūsti, įmušti kiaušinį, įberti truputį miltų (tiek, kad tešlą būtų galima minkyti), druskos, įdėti truputį sviesto. Bulves gerai , iškočioti lazdeles (galima ir apvalius rutuliukus) ,jas supjaustyti ir virti sūdytame vandenyje apie 15 min. SKANAUS!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)