Paprastas šašlykas iš Ventos pakrantės

Perskaitytas kartų: 5222

Ingredientai

:

kiaulienos sprandinė (2 kg)

svogūnai (3 vnt.)

majonezas (1 ind.)

prieskoniai Santa Maria šašlykui (0,5 pok.)

prieskoniai Saldva šašlykui (0,5 pok.)

citrina (2 vnt.)

ryžiai (2 pakeliai)

pomidorų padažas

Gaminimas

:

Kiaulienos sprandinę (labiausia mėgstama) pjaustyti ne labai smulkiais gabaliukais, prieskonius, . Dėti majonezą, spausti citrinas ir labai gerai išmaigyti rankomis. Svogūnus pjaustyti pusžiedžiais, berti ant mėsos ir dar kartą pamaigyti. Palikti per naktį, galima ir ilgiau, nes kuo ilgiau, tuo minkštesnė mėsa.Palikti šaldytuve. palaistyti alumi ar sausu vynu,skanauti su ryžiais (jei sode ir yra galimybė išvirti) arba su duona, kečupu, agurkais, kaip kas mėgsta. Beje, labai tinka ir tie svogūnai, kurie buvo marinuojant šašlyką majoneze.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)