Paprastas šašlykas iš Ventos pakrantės

Perskaitytas kartų: 5308

Ingredientai

:

kiaulienos sprandinė (2 kg)

svogūnai (3 vnt.)

majonezas (1 ind.)

prieskoniai Santa Maria šašlykui (0,5 pok.)

prieskoniai Saldva šašlykui (0,5 pok.)

citrina (2 vnt.)

ryžiai (2 pakeliai)

pomidorų padažas

Gaminimas

:

Kiaulienos (labiausia mėgstama) pjaustyti ne labai smulkiais gabaliukais, barstyti prieskonius, išmaišyti. Dėti majonezą, spausti citrinas ir labai gerai išmaigyti . Svogūnus pjaustyti pusžiedžiais, berti ant mėsos ir dar kartą pamaigyti. Palikti per naktį, ir ilgiau, nes kuo ilgiau, tuo mėsa.Palikti šaldytuve. Kepant palaistyti alumi ar sausu vynu,skanauti su ryžiais (jei sode ir yra galimybė išvirti) arba su duona, kečupu, agurkais, kaip kas mėgsta. Beje, labai tinka ir tie svogūnai, kurie buvo marinuojant šašlyką majoneze.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)