Paprastas šašlykas iš Ventos pakrantės

Perskaitytas kartų: 4952

Ingredientai

:

kiaulienos sprandinė (2 kg)

svogūnai (3 vnt.)

majonezas (1 ind.)

prieskoniai Santa Maria šašlykui (0,5 pok.)

prieskoniai Saldva šašlykui (0,5 pok.)

citrina (2 vnt.)

ryžiai (2 pakeliai)

pomidorų padažas

Gaminimas

:

Kiaulienos sprandinę (labiausia ma) pjaustyti ne labai smulkiais gabaliukais, barstyti prieskonius, išmaišyti. Dėti majonezą, citrinas ir labai gerai išmaigyti rankomis. Svogūnus pjaustyti pusžiedžiais, berti ant mėsos ir dar kartą pamaigyti. Palikti per naktį, galima ir , nes kuo , tuo minkštesnė mėsa.Palikti šaldytuve. Kepant palaistyti alumi ar sausu vynu,skanauti su ryžiais (jei sode ir yra galimybė išvirti) arba su duona, , agurkais, kaip kas . Beje, labai tinka ir tie svogūnai, kurie buvo marinuojant šašlyką majoneze.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)