Netikras zuikis su šonine ir svogūnais

Perskaitytas kartų: 2927

Ingredientai

:

malta jautiena (400 g.)

juoda džiovintos duonos riekė (1 vnt.)

pienas (1 stiklinė)

liesa rūkyta šoninė (150 g.)

raudonasis svogūnas (1 vnt.)

kiaušinis (1 vnt.)

aliejus

juodieji pipirai

kvapieji pipirai

maltas muskatas

druska

Gaminimas

:

Duoną sutrupinkite arba sumalkite mėsmale, užpilkite pienu ir mirkykite 10 minučių. Šoninę ir svogūnus susmulkinkite. Gerai įkaitinkite sausą keptuvę, į ją berkite šoninę ir kepkite dvi minutes. Sumažinkite ugnį, berkite svogūno gabalėlius ir kepkite dar keturias minutes, kol jie nuskaidrės. Tada ir ataušinkite. Maltą mėsą sumaišykite su nuspaustais trupiniais, kiaušiniu, kepinta šonine ir svogūnais. Malinį gardinkite priekoniais ir gerai išminkykite, tuomet padalykite į dvi lygias dalis (žinoma, galima kepti vieną, bet didelį). Ruošinius dėkite ant kepimo popieriaus lapo, suformuluokite pailgus kepsnius. Juos suvyniokite į kepimo popierį, gerai užspauskite kraštus. Skardą šaukite į iki 200 laipsnių temperatūrą pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)