Netikras zuikis

Perskaitytas kartų: 4651

Ingredientai

:

kiaulienos malta mėsa (250 g)

jautienos malta mėsa (250 g)

česnakas (2 skilt.)

svogūnas (1 vnt.)

pienas (2 stiklinės)

batonas (2 riekelės)

kiaušiniai (1 vnt.)

alyvuogių aliejus (3 šaukštai)

druska ir pipirai

mairūnas ir bazilikas

lauro lapeliai

kvapnieji pipirai.

Gaminimas

:

Į pamerkiame batoną. Maltą mėsą sumaišome, įmušame kaiušinį, supilti prieskonius, tarkuotus česnakus su svogūnu ir gerai išminkome. dedame piene mirkytą batoną ( nupilame, jo nereikia). Labai gerai minkome tešlą ir net gi padaužome į stalviršį kelis kartus. Nuo to priklauso zuikučio purumas. formuojame didelį zuikutį ir dedame į kepimo formą. Kad nepriliptų ir skaniai apačia iškeptų galima naudoti rūkytų lašinukų riekeles ir ant jų tik dėti zuikutį. Iš pipirų padarome zuikučiui akytes ir burnytę, o lauro lapus naudojame ausytėms. Zuikučius aplieti aliejumi ir kepti 180- 200 0C orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Įvertink:
2/5 (balsavo: 1)