Mėsos kotletukai su pomidorų ir pievagrybių padažu

Perskaitytas kartų: 3002

Ingredientai

:

maišytas faršas (500 g)

malti džiūvėsėliai (100 ml)

pienas (200 ml)

svogūnas (0,5 vnt.)

kiaušinis (1 vnt.)

sviestas (2 šaukštai)

aliejus

čiobreliai ar peletrūnai (šaukštelis)

druska

juodieji pipirai

pomidorai (3 vnt.)

pievagrybiai (200 g)

sviestas (šaukštas)

Gaminimas

:

Maltus džiūvėsėlius užpilti 100 ml pieno, brinkinti 10 min. Keptuvėje sviestą, sudėti smulkintus svogūnus, maišant kepti, kol gabalėliai įgaus atspalvį, įmaišant smulkintus čiobrelius arba peletrūnus. Dubenyje sumaišyti faršą, kiaušinį, džiūvėsėlius, pakepintus svogūnus ir likusį pieną, pasūdyti, pagardinti pipirais, gerai išmaišyti. Suformuoti dydžio kotletus, iškepti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Paruošti . Apkepti pievagrybius, įmaišyti gabalėliais pjaustytus pomidorus (prieš tai galima nuplikyti ir nulupti jų odelę arba naudoti konservuotus pomidorus be žėvelių). Trumpai patroškinti, pasūdyti, pagardinti pipirais. Tiekti keptus kotletukus su makaronais ar bulvėmis, užpylus grybų ir pomidorų . Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)