Mėsos ir daržovių troškinys

Perskaitytas kartų: 3587

Ingredientai

:

kiaulienos kumpis (1 kg)

morkos (3 vnt)

brokoliai (200 g)

šparaginės pupelės (200 g)

česnakai (3 skiltelės)

alyvuogių aliejus (kepimui)

raudonas sausas vynas (0,5 stiklinės)

maltas muskato riešutas (1 šaukštelis)

pipirai ir druska (pagal skonį)

apelsininiai pipirai mėsai

akmens ir jūros druska mėsai

džiovinti bazilikai (1 šaukštas)

medus (1 šaukštas)

saulėgrąžų branduoliai (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Česnakus susmulkinti, morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Dar dėti smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. Uždengus keptuvą troškinti apie 15 minučių vis pamaišant. Galiausiai pabarstyti muskato , druska ir pipirais ir viską gerai . Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir kepti įkaitintame aliejuje. Pagardinti trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei akmens ir jūros druska. Į kepimo pabaigą pilti raudoną vyną ir kepti mėsą tol, kol neliks skysčio. Į gilią keptuvę dėti iškeptas , mėsą, pabarstyti saulėgrąžomis ir dėti medų. Viską gerai ir kepinti, kol neliks neištirpusio medaus. Troškinį galime patiekti su virtomis-keptomis bulvėmis. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)