Mėsos ir daržovių troškinys

Perskaitytas kartų: 3313

Ingredientai

:

kiaulienos kumpis (1 kg)

morkos (3 vnt)

brokoliai (200 g)

šparaginės pupelės (200 g)

česnakai (3 skiltelės)

alyvuogių aliejus (kepimui)

raudonas sausas vynas (0,5 stiklinės)

maltas muskato riešutas (1 šaukštelis)

pipirai ir druska (pagal skonį)

apelsininiai pipirai mėsai

akmens ir jūros druska mėsai

džiovinti bazilikai (1 šaukštas)

medus (1 šaukštas)

saulėgrąžų branduoliai (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Česnakus susmulkinti, morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Dar dėti smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. Uždengus keptuvą troškinti daržoves apie 15 minučių vis pamaišant. Galiausiai pabarstyti muskato riešutu, druska ir pipirais ir viską gerai išmaišyti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir kepti aliejuje. Pagardinti trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei akmens ir jūros druska. Į kepimo pabaigą pilti raudoną vyną ir kepti mėsą tol, kol neliks skysčio. Į gilią keptuvę dėti daržoves, mėsą, pabarstyti saulėgrąžomis ir dėti medų. Viską gerai išmaišyti ir kepinti, kol neliks neištirpusio medaus. Troškinį galime patiekti su virtomis-keptomis bulvėmis. :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)