Mėsos ir daržovių troškinys

Perskaitytas kartų: 4692

Ingredientai

:

kiaulienos kumpis (1 kg)

morkos (3 vnt)

brokoliai (200 g)

šparaginės pupelės (200 g)

česnakai (3 skiltelės)

alyvuogių aliejus (kepimui)

raudonas sausas vynas (0,5 stiklinės)

maltas muskato riešutas (1 šaukštelis)

pipirai ir druska (pagal skonį)

apelsininiai pipirai mėsai

akmens ir jūros druska mėsai

džiovinti bazilikai (1 šaukštas)

medus (1 šaukštas)

saulėgrąžų branduoliai (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Česnakus susmulkinti, morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Dar dėti smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. keptuvą troškinti daržoves apie 15 minučių vis pamaišant. Galiausiai pabarstyti muskato riešutu, druska ir pipirais ir viską gerai išmaišyti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir kepti įkaitintame aliejuje. Pagardinti trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei ir jūros druska. Į kepimo pabaigą pilti raudoną vyną ir kepti tol, kol skysčio. Į gilią keptuvę dėti iškeptas daržoves, , pabarstyti saulėgrąžomis ir dėti medų. Viską gerai išmaišyti ir kepinti, kol neištirpusio medaus. Troškinį galime patiekti su virtomis-keptomis bulvėmis. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)