Menkės su alyvuogių padažu

Perskaitytas kartų: 1439

Menkės su alyvuogių padažu

Ingredientai

:

menkių filė (1 kg)

žalumynai (pagal skonį)

padažui:

alyvuogės be kauliukų (100 g.)

alyvuogių aliejus (2 valg. šaukšt.)

česnakas (1 skilt.)

malti pipirai (pagal skonį)

druska (pagal skonį)

garnyrui:

bulvės (4 vnt.)

svogūnai (3 vnt.)

aliejus (truputis)

Gaminimas

:

Iš alyvuogių, alyvuogių aliejaus, trintų česnakų, druskos ir pipirų paruoškite padažą. Į kepimo formą dėkite filė , apliekite paruoštu padažu, šiek tiek jo pasilikite. Kepkite karštoje orkaitėje 8 min. Tuomet žuvis apliekite likusiu padažu ir kepkite dar 2 min. Ruoškite garnyrą. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir su aliejumi. Išvirkite bulves, jas supjaustykite skiltelėmis ir taip pat paskrudinkite. Bulves su svogūnais verskite į lėkštę, ant viršaus dėkite ir apibarstykite žalumynais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)