Menkė su padažu

Perskaitytas kartų: 2429

Menkė su padažu

Ingredientai

:

menkės filė (400 g)

citrinos sultys

plonai supjaustytas svogūnas (1 vnt.)

kaparai (5 ml)

aštrus žuvies sultinys (250 ml)

kukurūzų miltai (15 ml)

pomidorų tyrė

garstyčios

druska (truputis)

malti juodieji pipirai (pagal skonį)

paprika

marinuoti agurkėliai

susmulkintos petražolės (papuošimui)

Gaminimas

:

Žuvį pašlakstykite citrinų sultimis, į indą ir palaikykite 15 minučių. Į keptuvę susmulkintą svogūną ir kaparius, supilkite sultinį ir užvirinkite. Virkite apie 5 minutes. Kukurūzų miltus sumaišykite su 30 ml. šalto vandens ir supilkite į sultinį. Sudėkite pomidorų tyrę, garstyčias, druską, pipirus, papriką, įpilkite citrinų sulčių. Marinuotus agurkėlius supjaustykite juostelėmis ir į padažą. Užvirinkite ir nuolat maišykite, kol pamažu ims tirštėti. Žuvį supjaustykite kubeliais, į padažą ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 min. nuolat maišydami. Sudėkite į pašildytą specialų indą arba lėkštes ir pabarstykite petražolėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)