Mažosios picos

Perskaitytas kartų: 2615

Mažosios picos

Ingredientai

:

picos paplotis

sunokę pomidorai (4-6 vnt)

druska ir šviežiai mati pipirai

plonai pjaustyti česnakai (2 skiltelės)

kaparėliai (1 šaukštas)

alyvuogių aliejus (4 šaukštai)

kubeliais pjaustyta Mocarella (125 g)

sūrio priedui:

gorgonzolos sūris (250 g)

šviežiai malti pipirai

kubeliais pjaustyta Mocarella (125 g)

plėšyti šalavijų lapai (6 vnt)

alyvuogių aliejus (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Tešlą paruoškite kaip nurodyta recepte "picos paplotis". Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Pomidorų priedas: palaikykite pomidorus 1 minutę verdančiame vandenyje, o paskiau panardinkite į šaltą. Nulupkite odeles ir sukapokite minkštimą. Sudėkite į dubenį ir pridėkite druskos, pipirų, česnakų, jei mėgstate, ir kaparių. Kai tešla pakils, paminkykite ją ant lengvai miltais pabarstytos 1 minutę, o tada padalykite į 16 lygių dalių. Suformuokite mažas apskritas picutes, maždaug 5 cm skersmens. Sudėkite jas į lengvai aliejumi pateptą kepamąją skardą (skardas). 6 picutes apdėkite pomidorais, užbarstykite mocarela ir apšlakstykite trupučiu aliejaus. Kepkite, kol krašteliai auksiškai pagels (10-15 minučių). Sūrio priedas: supjaustykite gorgonzolos sūrį, sudėkite į storadugnę keptuvę ir pakaitinkite ant labai silpnos ugnies. Kai sūris ir truputį aptirps, sudėkite jį ant kitų 6 picučių. Apibarstykite mocarela, pipirais ir ant kiekvienos uždėkite po gabalėlį šalavijų lapų. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite, kol krašteliais auksiškai pagels (10-15 minučių).

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)