Marinuota vištiena su graikinių riešutų padažu

Perskaitytas kartų: 2762

Marinuota vištiena su graikinių riešutų padažu

Ingredientai

:

viščiukas (1 vnt.)

citrinos skiltelės (papuošimui)

šviežios petražolių šakelės (papuošimui)

marinatui:

alyvų aliejus (75 ml.)

citrinos sultys (1 vnt.)

susmulkinta citrinos žievelė (1 vnt.)

susmulkintos petražolės (1,5 arbat. šaukšt.)

kmynai (žiups.)

susmulkintas raudonėlis ir mairūnas (1,5 arbat. šaukšt.)

susmulkintos čiobrelės (1 arbat. šaukšt.)

druska (pagal skonį)

malti juodieji pipirai

cukrus (žiups.)

graikinių riešutų padažas:

česnakas (1 skilt.)

duonos riekelės, be plutelių, mirkytos vandenyje 10min (2 vnt.)

baltojo vyno actas (15 ml.)

alyvų aliejus (30 ml.)

vanduo (15 ml.)

druska

malti juodieji pipirai

sukapoti graikiniai riešutai (40 g.)

Gaminimas

:

Inde sumaišykite marinato sudedamąsias dalis. Laikykite viščiuką šaldytuve 4 val. Viščiuką įkaitintoje kepimo krosnelėje, neaukštoje apie 30 min. Retkarčiais jį apverskite ir apšlakstykite marinato sultimis. Padidinkite temperatūrą ir dar apie 10 min. Česnaką ir duoną nusausinkite. Nuspaustą duoną sudėkite į plaktuvą. Taip pat supilkite actą. Plakdami atsargiai per piltuvėlį supilkite aliejų, kad masė būtų tiršta ir vientisa. jeigu reikia įpilkite vandens. Įberkite druskos, pipirų ir sudėkite riešutus. Iškepusį viščiuką dėkite į lėkštę ir užpilkite likusiu marinatu. Patiekite su graikinių riešutų padažu. Papuoškite citrinos skiltelėmis ir petražolių šakelėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)