Maltiniai su kiaušiniu ir morkomis

Perskaitytas kartų: 15198

Ingredientai

:

jautienos ir kiaulienos faršas (500 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

džiūvėsėliai (200 g)

svogūnas (1 vnt.)

česnakų skiltelės (2 vnt.)

sviestas (šaukštas)

miltai

aliejus

malti pipirai

druska

kietai virtas kiaušinis (1 vnt.)

morka (1 vnt.)

aliejus

druska (žiupsnelis)

malti pipirai (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Į maltos mėsos masę sudėti nuluptus, susmulkintus svogūnus bei česnakus, džiūvėsėlius, įmušti kiaušinius, druska, pipirais. Viską gerai išmaišyti ir palikti 15 min. pastovėti. Pasidaryti įdarą: morką rupiai sutarkuoti, pakepinti ir ataušinti, kiaušinį ir sukapoti, druska, pipirais ir išmaišyti. Imti po gniužulėlį įdaro ir formuoti blynelius. Ant kiekvieno blynelio dėti po šaukštą įdaro. Sulenkti blynelius pusiau, suglausti kraštus ir kruopščiai juos užlyginti. Kiekvieną maltinuką apvolioti miltuose arba džiūvėsėliuose. Juos iš abiejų pusių paskrudinti įkaitintame aliejuje. Maltinukus perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje dar 30 minučių. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)