Maltiniai su džiovintais vaisiais

Perskaitytas kartų: 3165

Maltiniai su džiovintais vaisiais

Ingredientai

:

malta mėsa (600 g)

kiaušiniai (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

sviestas (30 g)

batonas (1 riekė)

peinas (šlakelis)

krakmolas (2 šaukštai)

malti juodieji ir kvapieji pipirai

druska

čiobreliai

aliejus

alus (0,5 l)

džiovinti vaisiai (slyvos, kriaušės, abrikosai)

Gaminimas

:

Mėsą sumaišykite su plaktu kiaušiniu, smulkintu apkepintu svogūnu, piene išmirkyta batono riekele, krakmolu, pagardinkite prieskoniais. Iš paruoštos masės suformuokite maltinius, sudekite juos į aliejumi pašlakstytą skardą. Maltinių viršų taip pat patepkite aliejumi. Į skardą kartu supilkite alų ir džiovintus vaisius. Kepkite karštoje orkaitėje apie 1 . Tiekite su bulvių koše.

Laima Kupetytė (Labardžiai, Rietavo sav.)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)