Lazanija su vynu

Perskaitytas kartų: 4155

Ingredientai

:

pomidorai (500 g)

česnakai (2 - 3 skiltelės)

svogūnas (1 - 2vnt.)

rozmarinas

muskatas

sviestas arba margarinas (100 g)

miltai (4 - 5 šaukštai)

pienas (1 l)

lakštiniai makaronai (1 pakelis)

fermentinis sūris (100 - 150 g)

druska

malti juodieji pipirai

faršas (800 g)

raudonas vynas (1 stiklinė)

vegeta

Gaminimas

:

Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų, rozmarino. Kai faršas paruduos, pakeps sudėti supjaustytus pomidorus. Taip pat galima įpilti stiklinę raudono vyno ir viską troškinti kol vynas išgaruos, sumažės skysčio. Kitame puode ištirpinti sviestą, po to supilti miltus ir pieną,berti ir muskato, labai gerai išmaišyti,pakaitinti kol masė taps vientisa, sutirštės. Kepimo formą patepti sviestu arba margarinu, pirmas sluoksnis: dėti makaronų lakštus (nepilnai apvirtus vandenyje, kad būtų mikšti), antras sluoksnis: ant jų pilti faršo ir tolygiai paskirstyti, trečias sluoksnis: pilti padažą ir viršun sutarkuotą sūrį ir vėl dėti makaronus ir t.t., gaunasi 3-4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis: makaronų lakštai, sūris ir padažas. Kepimo formą uždengti folija. Dėti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 1-1,5 val.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)