Lazanija su vynu

Perskaitytas kartų: 4121

Ingredientai

:

pomidorai (500 g)

česnakai (2 - 3 skiltelės)

svogūnas (1 - 2vnt.)

rozmarinas

muskatas

sviestas arba margarinas (100 g)

miltai (4 - 5 šaukštai)

pienas (1 l)

lakštiniai makaronai (1 pakelis)

fermentinis sūris (100 - 150 g)

druska

malti juodieji pipirai

faršas (800 g)

raudonas vynas (1 stiklinė)

vegeta

Gaminimas

:

Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų, rozmarino. Kai faršas , pakeps supjaustytus pomidorus. Taip pat galima įpilti stiklinę raudono vyno ir viską troškinti kol vynas išgaruos, sumažės . puode ištirpinti sviestą, po to supilti miltus ir pieną,berti vegetą ir muskato, labai gerai išmaišyti,pakaitinti kol masė taps vientisa, sutirštės. Kepimo formą patepti sviestu arba margarinu, pirmas sluoksnis: dėti makaronų lakštus (nepilnai apvirtus vandenyje, kad būtų mikšti), antras sluoksnis: ant jų pilti faršo ir tolygiai paskirstyti, trečias sluoksnis: pilti padažą ir viršun barstyti sutarkuotą sūrį ir vėl dėti makaronus ir t.t., gaunasi 3-4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis: makaronų lakštai, sūris ir padažas. Kepimo formą uždengti folija. Dėti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 1-1,5 val.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)