Lašišos suktinukai su ryžiais

Perskaitytas kartų: 3495

Ingredientai

:

vidutinio dydžio lašisa (1 vnt)

virti ryžiai (1 - 1,5 stiklinės)

nedidelis svogūnas (1 vnt)

kiaušiniai (3 vnt) arba daržovių sultinys (70 ml)

džiuvėsėliai (1,5 stiklinės)

druska ir žuvies prieskoniai (pagal skonį)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Nuo lašišo snudiriam odą, ją perpjaunam pusiau, iškaulinam. Kiekvieną pusę perpjaunam pusiau ir horizontaliai, kad is vienos pusės gautūsi 4 . Pasūdome, paprieskoniuojame ir palaikome pusvalandį. Kiekvieną gabaliuka pamušame (mušu per plėvelę). Į išvirtus ryžius sudedame smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišome ir padarę pailgą kukulaitį dedame ant išmušto lašišos gabaliuko. Susukame, lyg kijevo . Viską pavoliojame džiuvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje arba sultinyje, ir vėl džiuvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir gražiai iš visų pusių apkepame. Skana!

Voliojant džiuvėsėliuose ir sultinyje "procedūrą" dar kartą reikėtų pakartoti.

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)