Lašišos suktinukai su ryžiais

Perskaitytas kartų: 3583

Ingredientai

:

vidutinio dydžio lašisa (1 vnt)

virti ryžiai (1 - 1,5 stiklinės)

nedidelis svogūnas (1 vnt)

kiaušiniai (3 vnt) arba daržovių sultinys (70 ml)

džiuvėsėliai (1,5 stiklinės)

druska ir žuvies prieskoniai (pagal skonį)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Nuo lašišo snudiriam odą, ją perpjaunam pusiau, iškaulinam. Kiekvieną pusę perpjaunam pusiau ir horizontaliai, kad is vienos pusės gautūsi 4 riekelės. Pasūdome, paprieskoniuojame ir palaikome pusvalandį. Kiekvieną gabaliuka lengvai pamušame (mušu per ). Į išvirtus ryžius sudedame smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišome ir padarę pailgą kukulaitį dedame ant išmušto lašišos gabaliuko. Susukame, lyg kijevo kotletą. Viską džiuvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje arba sultinyje, ir vėl džiuvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir iš visų pusių apkepame. Skana!

Voliojant džiuvėsėliuose ir sultinyje "procedūrą" dar kartą reikėtų pakartoti.

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)