Labanoro lydeka

Perskaitytas kartų: 1811

Labanoro lydeka

Ingredientai

:

lydeka (1,5 kg)

džiovinti baravykai (100 g)

rudmėsės (100 g)

sėmenų aliejus (kepimui)

sviestas (kepimui)

kadagio uogos (1 saujelė)

daržovių sultinys arba žąsų taukai (troškinimui)

Gaminimas

:

Aliejuje apkepinti smulkintus baravykus. Svieste patroškinti smulkintas rudmėses. Grybus sumaišyti, pagardinti druska ir pipirais.

Lydeką išdarinėti, pabarstyti druska ir pipirais, galima dėti ir prieskonių. Paruoštą prikimšti grybų mase ir dėti į troškinimui skirtą indą. Lydeką apibarstyti sumaltom kadagio uogom, apipilti sultiniu ir troškinti. 

Tokiu pat būdu paruoštą galima kepti žasų taukuose.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)