Labanoro lydeka

Perskaitytas kartų: 2245

Labanoro lydeka

Ingredientai

:

lydeka (1,5 kg)

džiovinti baravykai (100 g)

rudmėsės (100 g)

sėmenų aliejus (kepimui)

sviestas (kepimui)

kadagio uogos (1 saujelė)

daržovių sultinys arba žąsų taukai (troškinimui)

Gaminimas

:

Aliejuje apkepinti džiovintus baravykus. patroškinti smulkintas rudmėses. Grybus sumaišyti, pagardinti druska ir pipirais.

Lydeką išdarinėti, pabarstyti druska ir pipirais, galima dėti ir žuvies prieskonių. Paruoštą lydeką prikimšti grybų mase ir dėti į troškinimui skirtą indą. Lydeką apibarstyti sumaltom kadagio uogom, apipilti daržovių sultiniu ir troškinti. 

Tokiu pat būdu paruoštą lydeką galima kepti žasų taukuose.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)