Labanoro lydeka

Perskaitytas kartų: 1715

Labanoro lydeka

Ingredientai

:

lydeka (1,5 kg)

džiovinti baravykai (100 g)

rudmėsės (100 g)

sėmenų aliejus (kepimui)

sviestas (kepimui)

kadagio uogos (1 saujelė)

daržovių sultinys arba žąsų taukai (troškinimui)

Gaminimas

:

Aliejuje apkepinti smulkintus džiovintus baravykus. Svieste patroškinti smulkintas rudmėses. Grybus sumaišyti, pagardinti druska ir pipirais.

išdarinėti, druska ir pipirais, galima dėti ir žuvies prieskonių. Paruoštą lydeką prikimšti grybų mase ir dėti į troškinimui skirtą indą. apibarstyti sumaltom kadagio uogom, apipilti daržovių sultiniu ir troškinti. 

Tokiu pat būdu paruoštą lydeką galima kepti žasų taukuose.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)