Labanoro lydeka

Perskaitytas kartų: 1897

Labanoro lydeka

Ingredientai

:

lydeka (1,5 kg)

džiovinti baravykai (100 g)

rudmėsės (100 g)

sėmenų aliejus (kepimui)

sviestas (kepimui)

kadagio uogos (1 saujelė)

daržovių sultinys arba žąsų taukai (troškinimui)

Gaminimas

:

Aliejuje apkepinti smulkintus džiovintus baravykus. Svieste patroškinti rudmėses. Grybus sumaišyti, druska ir pipirais.

Lydeką išdarinėti, pabarstyti druska ir pipirais, galima dėti ir žuvies prieskonių. Paruoštą lydeką prikimšti grybų mase ir dėti į troškinimui skirtą indą. Lydeką sumaltom kadagio uogom, apipilti daržovių sultiniu ir troškinti. 

Tokiu pat būdu lydeką galima kepti žasų taukuose.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)