Kukuliai su žaliu padažu

Perskaitytas kartų: 2766

Kukuliai su žaliu padažu

Ingredientai

:

žuvies filė (600 g.)

sudžiūvusio batono (4 riekės)

grietinėlė (150 g.)

citrinos sultys (4 šaukštai)

smulkinti krapai (2 šaukštai)

smulkintos petražolės (2 šaukštai)

smulkinti svogūnų laiškai (4 šaukštai)

baltasis vermutas (50 g.)

žuvų sultinys (350 g.)

sviestas (2 šaukštai)

miltai (1 šaukštas)

grietinė (100 g.)

malti baltieji pipirai (žiupsnelis)

druska (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Batono riekes be išmirkykite grietinėlėje. Žuvis smulkiai supjaustykite, apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, pabarstykite druska, pipirais ir palikite marinuotis šaltoje vietoje 20 min.
Žuvis ir nusunktas batono riekeles sukapokite, suformuokite kukulius ir maždaug 5 min. žuvų sultinyje, po to išgriebkite. Minkštą sviestą išsukite su miltais, šiek tiek praskieskite šaltu sultiniu ir maišydami supilkite į verdantį sultinį. Supilkite grietinę, vermutą, likusias citrinų sultis, įberkite druskos, pipirų. Pabaigoje suberkite žalumynus. Kukulius pašildykite padaže ir .

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)