Kraujiniai vėdarai su perlinėm kruopom

Perskaitytas kartų: 20159

Ingredientai

:

bulvės (1,5 kg.)

kiaulės kraujas (pusė stiklinės)

perlinės kruopos (2 šaukštai)

storoji žarna (80 cm.)

svogūnai (2 vienetai)

druska (1 šaukštas)

lauro lapeliai (žiupsnis)

juodieji pipirai (žiupsnis)

bazilikas (žiupsnis)

sūdyti lašiniai (150 g.)

Gaminimas

:

Kiaulės storąsias, bet ne pačias storiausias žarnas, labai gerai išplauti su kempinėle ir druska iš abiejų pusių. Tuomet apiberti pipirais, lapeliais, druska, dar galima įdėti česnako ir palikti nakčiai šaldytuve. Prieš gaminimą vėl gerai iš abiejų pusių perplauti. Tuomet verdančiu vandeniu užplikyti kruopas ir palikti mirkti. Geriau tai padaryti iš anksto. Kai kas kruopų iš viso nededa. Tuomet vėdarai gaunasi minkštesni, nes kruopos kietina, todėl jų reikia dėti saikingai. Nulupti ir sutarkuoti bulves. Pakepinti spirgučius, juos išimti iš keptuvės ir likusiuose pakepinti svogūnus. Šaukštą jų dėti į vėdarus, kitus sumaišyti su spirgiais - bus pagardas vėdarams. Suberti mirkytas kruopas. Supilti išplaktą kraują. Sudėti druską, prieskonius. Bazilikas labai tinka kraujiniams vėdarams, nors mano senelis jo nedėdavo.Išmaišyti. Tuomet šaukštu masę kimšti į žarnas. Gauta "dešra" neturi būti kieta, nes . Sudėti į taukais iškeptą skardą, įpilti šiek tiek vandens ir kepti apie 1 val. Kai pakepa apie 10 min, subadyti adata.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)

Komentarai:
(6)


liuse: ot , kaip tik , dabar kepu , su perlinem kruopom , paziuresiu kas gausis5
2014-10-13 18:07

S.: O mano mama darydavo tik iš perlinių kruopų ir jie buvo tikrai skanūs, kimšdvo į pačias storiausias žarnas, vidutinės nelygios buvo skirtos bulviniams vėdarams o vidutinės tiesios ir plonosios dešroms. Vėdarus kepdavo malkomis iškurentoje krosnyje. Ant vėdarų užpildavo spirgučių, man jie labai buvo skanūs kai juos kitą dieną supiausto maždaug 3 cm. gabalais ir pakepina keptuvėje ant taukų. Niam, niam - prisiminus vaikystę ir mamos vėdarus.
2012-12-07 20:36

Svečias:
2012-11-18 21:33

(alkoholikas):
2012-07-10 17:16

kristina: skanu.... namais , vaikyste kvepia
2012-03-25 10:01

Vita: Šitaip vėdarus gamina Žemaitijoj - su bulvių tarkiais, perlinėm kruopom. Labai skanūsTik spirgučius visus sudeda į bendrą masę - ant viršaus valgant nebepila
2011-12-16 23:09

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas