Kopūstų kotletai

Perskaitytas kartų: 5435

Ingredientai

:

kopūstas (1 kg)

miltai (80 g)

manų kruopos (100 g)

kiaušinis (1 vnt.)

česnakas (2 skiltelės)

druska

malti pipirai

žalumynai (krapai, petražolės)

džiūvėsėliai (paniravimui)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Kopūstas padalijamas į 4-6 dalis (kotas išpjaunamas) ir paverdamas pasūdytame vandenyje 8-10 min. Supilama į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo ir sumalama mėsmale. Nuspaudžiamas skystis, susmulkinami žalumynai, smulkiai sutarkuojamas svogūnas, išspaudžiamas česnakas, įmušamas kiaušinis. Suberiami miltai, manų kruopos, pagardinama druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Iš paruoštos masės suformuojami kotletai ir apvoliojami džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, kopūstų kotletai ir kepama iš abiejų, kol gražiai . Kopūstų kotletai yra lengvai virškinami, skanūs ir greitai pagaminami. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)