Kopūstų kotletai

Perskaitytas kartų: 5226

Ingredientai

:

kopūstas (1 kg)

miltai (80 g)

manų kruopos (100 g)

kiaušinis (1 vnt.)

česnakas (2 skiltelės)

druska

malti pipirai

žalumynai (krapai, petražolės)

džiūvėsėliai (paniravimui)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Kopūstas padalijamas į 4-6 dalis (kotas išpjaunamas) ir paverdamas pasūdytame vandenyje 8-10 min. Supilama į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo ir sumalama mėsmale. Nuspaudžiamas skystis, sudedami susmulkinami žalumynai, smulkiai sutarkuojamas svogūnas, išspaudžiamas česnakas, įmušamas kiaušinis. Suberiami miltai, manų kruopos, pagardinama , pipirais ir gerai išmaišoma. paruoštos masės suformuojami kotletai ir apvoliojami džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami kopūstų kotletai ir kepama iš abiejų, kol gražiai pagelsta. Kopūstų kotletai yra lengvai virškinami, skanūs ir greitai pagaminami. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)