Kopūstų kotletai

Perskaitytas kartų: 5344

Ingredientai

:

kopūstas (1 kg)

miltai (80 g)

manų kruopos (100 g)

kiaušinis (1 vnt.)

česnakas (2 skiltelės)

druska

malti pipirai

žalumynai (krapai, petražolės)

džiūvėsėliai (paniravimui)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Kopūstas padalijamas į 4-6 dalis (kotas išpjaunamas) ir paverdamas pasūdytame vandenyje 8-10 min. Supilama į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų ir sumalama mėsmale. Nuspaudžiamas skystis, sudedami žalumynai, smulkiai sutarkuojamas svogūnas, išspaudžiamas česnakas, įmušamas kiaušinis. Suberiami miltai, manų kruopos, pagardinama druska, pipirais ir gerai išmaišoma. paruoštos masės suformuojami kotletai ir apvoliojami džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami kopūstų kotletai ir kepama iš abiejų, kol gražiai pagelsta. Kopūstų kotletai yra lengvai virškinami, skanūs ir greitai . Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)