Kijevo kotletas

Perskaitytas kartų: 9941

Ingredientai

:

vištienos filė (4 gabaliukai)

kiaušiniai (4 vnt.)

džiūvėsėliai

druska

pipirai

miltai

įdarui:

sviestas (120 g.)

druska

petražolės

Gaminimas

:

Įdaro ruošimas. Į sviestą kapotas petražoles ir druskos, ištriname. Susukame 4 ritinėlius smailiais galais ir į šaldytuvą, kad apstingtų.
Kepsnių ruošimas. Vištienos file išmušame, pabarstome druska ir pipirais. Dedame paruoštą sviestą ant mėsos, suvyniojame ir gerai suspaudžiame tarp rankų, kad neliktų plyšelių. Apvoliojame miltuose, merkiame į plakinį bei voliojame džiūvėsėliuose. Kepsnius suspaudžiame tarp rankų ir dar kartą merkiame į plakinį bei džiūvėsėlius. Kepame įkaitintame aliejuje. Ar kepsnys iškepęs galima patikrinti jį į rankas ir lengvai pakračius: jei kliuksi, vadinasi sviestas ištirpęs, mėsa iškepus.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)