Kibinai

Perskaitytas kartų: 2798

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (500 g)

svietas (250 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

grietinė (100 g)

druska (žiupsnelis)

įdarui:

malta kiauliena (400 g)

svogūnai (2 vnt.)

vanduo (200 ml)

druska

juodieji pipirai

lauro lapai malti

Gaminimas

:

Miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Su grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Pa valandai į šaldytuvą. Įdarui mėsą pagardinkite druska, pipirais, maltais lauro lapeliais. smulkiai supjaustytus svogūnus, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.Paruoštus kibinus į skardą ir aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite apie 30 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)