Kiauliukai

Perskaitytas kartų: 2493

Ingredientai

:

miltai (250 g)

šiltas pienas (200 ml)

cukrus (15 g)

lydytas sviestas (30 g)

kiaušinis (1 vnt.)

sausos mielės (0,5 pakelio)

druska

gvazdikėliai

vanduo

paruoštas faršas

Gaminimas

:

Mieles ištirpinkite su cukrumi ir pienu. Įsijokite miltus ir gerai išmaišykite. Sudėkite visus kitus likusius produktus, gerai išmašykite. Suminkykite viską į kamuoliuką ir palikite šiltai kildintis, kol padvigubės. Užtruks apie . Kai tešla padvigubės, iškočiokite 4 mm storio lakštą. Iš jo stiklinės ar formelių išpjaukite 20 žiedų su 7 cm skersmeniu (kūnams) ir 10 žiedų su 2.5 skersmeniu (nosims). Padarykite 20 tešlos juosteliu ausims (2 cm).Į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pabarstytą miltais dėkite didesnį skritulį. Ant jo uždėkite įdaro ir užklokite kitu dideliu skrituliu. Kad geriau suliptų, kraštus patepkite vandeniu ir kruopščiai užspaudykite. Taip padarykite su visais turimais skrituliais. Tepkite „nosytes“ ir „ausytes“ ir prilipdykite prie jau suformuotų skritulių. Spustelkite lipdydami, kad kepant ausytes nenučiuožtų žemyn. Nosies šnerves įspauskite su dantų krapštuku. Iš gvazdikėlių padarykite akytes. Paršiukus lengvai apdenkite ir palikite kilti dar . Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)