Kiaulienos vyniotinis

Perskaitytas kartų: 4665

Kiaulienos vyniotinis

Ingredientai

:

kiauliena (1 kg)

džiovintos slyvos be kaulų (100 g)

obuoliai (2 vnt)

kedro riešutai (2 šaukštai)

sviestas arba margarinas (1-2 šaukštai)

druska

Gaminimas

:

Kiauliena įpjaunama išilgai, atverčiama, , pasūdoma. Ant jos sudedamos prieš tai išmirkytos slyvos, riešuvai ir plonais supjaustyti obuoliai. Mėsa susukama, perrišama storu siūlu, padedama į išteptą skardą ir kepama orkaitėje (jei reikia, įpilti šiek tiek vandens). Vyniotiniui iškepus, nuimami siūlai, jis supjaustomas riekelėmis, palaistomas kepimo metu susidariusiomis sultimis ir patiekiamas su virtomis bulvėmis ar ryžiais.

(Ingredientai nurodyti 8-10 porcijų.)

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)