Kiaulienos nugarinė įdaryta kopūstais ir obuoliais

Perskaitytas kartų: 3423

Kiaulienos nugarinė įdaryta kopūstais ir obuoliais

Ingredientai

:

kiaulienos nugarinė su kaulu (1,7 kg)

šviežūs kopūstai (800 g)

rauginti kopūstai (750 g)

obuoliai (900 g)

svogūnai (300 g)

sviestas (250 g)

druska ir pipirai

krapai ir petražolės

Gaminimas

:

Įdarui šviežius kopūstus sutarkuoti stambia tarka, druska ir apmaigyti. Raugintus kopūstus blanširuoti ir nusausinti vandenį. nulupti, stambiai sutarkuoti prie kopūstų ir viską užpylus lydytu sviestu išmaišyti. mėsai padaryti kišeninę įpjovą tarp šonkaulių ir minkštimo, sudėti ten , kraštus susiūti. Įdarytą nugarinę pasūdyti, įtrinti grūstais svogūnais, pipirais ir kepti orkaitėje. Prieš tiekiant išimti kaulus, supjaustyti riekėmis. Garnyrui tinka virtos bulvės, puošiama žalumynais.

 (Įngredientai nurodyti 10 porcijų.)

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)