Kiaulienos karis


Ingredientai:
kiauliena (500 g)
česnakai (6 skiltelės)
druska, ppirai
kario prieskoniai ( 3 arbatiniai šaukšteliai)
gvazdikeliai (6 vnt.)
lauro lapai (3 vnt.)
kalendrų sėklos (1 arbatinis šaukštelis)
džiovintų aitriųjų paprikų ( 1 arbatinis šaukštelis)
vandens (150 ml)
aliejaus

Gaminimas:

Česnakus nulupti ir smulkiai , bet nespausti. Mėsą stambiais . Kario prieskonius ištirpinti vandenyje. Į keptuvę pilti aliejaus, pakepinti česnakus apie 3 minutes, pridėti kiaulienos. Gardinti druska bei pipirais. Dar po 15 minučių pridėti gvazdikų, lauro lapų, kalendros sėklų ir apibarstyti aitriąja paprika. Likus kepti 10 minučių pridėti kario prieskonius, ištirpintus vandenyje. Patiekti su virtais ryžiais. Labai skanu ryžius apipilti padažu, kuris atsirado, kepant kiaulieną.


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt