Kiauliena vietnamietiškai su troškintom daržovėmis

Perskaitytas kartų: 2804

Ingredientai

:

kaiuliena (1 kg)

cukrus (300 g)

česnakas (4 skilt.)

citrinos sultys (1 vnt.)

čili pipirai

druska

sojos padažas (1 - 2 v.š.)

tarkuotas imbieras (1 - 2 v.š.)

svogūnų laiškai (1 -2vnt.)

vanduo (1 stiklinė)

paprika (2 vnt.)

saliero stiebas (1 / 2 vnt.)

provanso žolelės

Gaminimas

:

Ryžiai: Ryžius aš paruošiau 4-5 valandom anksčiau, kadangi norėjau, kad jie suliptų ir gautusi kvadratukai. Ryžius maišeliuose(!) išvirti, kaip nurodyta ant pakelio.Nupilti, jeigu liko, vandenį ir palikti, kad suliptų. Kai mėsa ir daržovės bus gatavos, atsargiai išimti ryžius iš maišelio ir supjaustyti į 6-8 dalis. P.S. Man ir šalti ryžiai, tačiau jei norite, kad jie būtų šilti, prieš dedant ant jų likusius ingridientus, pašildykite (jau sujaustytus). Kiaulieną supjaustyti ndidelėmis juostelėmis, susmulkintį. Į įkaitinta keptuvę supilti pusę cukraus, kad karamelizacija vyktų greičiau, įpilti 1 a.š. citrinos sulčių. Į sirupą įdėti kiaulieną ir kai tik ji pasidengs karamelę, padidinti ugnį ir įpilti likusį cukrų, čili, sojos p., citrinos sultis, imbierą, , truputį vandens ir troškinti 5min. Įmesti pjaustytą svogūną, pamaišyti ir, išjungus ugnį, palikti dar kelioms minutėms. Supjaustyti daržoves juostelėmis. Kol kiauliena kepa, pakepinti daržoves ant vid. ugnies, įdedant šiek tiek druskos. Kai daržovės pradės leisti sultis, įpilti stiktinę šilto vandens ir, uždengus dangčiu, troškinti, kol beveik visas skystis išgaruos. Įberti žoleles ir dar truputį patroškinti. Ant ryžių dėti kiaulieną, ant viršaus daržoves ir užpilti likusiu padažu. Puošti žaliais svogūnais ar sezamais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)