Kiauliena su pikantišku padažu

Perskaitytas kartų: 2980

Kiauliena su pikantišku padažu

Ingredientai

:

neriebi kiauliena (1 kg)

konjakas (200 g)

aliejus (200 ml)

druska ir pipirai

padažui:

paprikos (4 vnt)

rauginti agurkai (300 g)

svogūnai (100 g)

morkos (100 g)

saliero šaknis (50 g)

kiaulės taukai (50 g)

pomidorų padažas (50 g)

vanduo (200-300 ml)

3 actas (3 šaukštai)

Gaminimas

:

Kiaulieną porcijiniais gabalėliais, pasūdyti, pabarstyti pipirais, užpilti konjaku ir palikti marinuotis 3-4 val. Po to apkepti aliejuje. Padažui paprikas, svogūnus, agurkus, morkas ir salierą smulkiai ir apkepti taukuose. Supilti vandenį, padažą, actą ir troškinti uždengus dangtį. Kiauliena tiekiama karšta, pagamintu padažu. Garnyrui tinka marinuoti svogūnai.

(Ingredientai nurodyti 6-8 porcijoms.)

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)