Kiauliena su pikantišku padažu

Perskaitytas kartų: 2801

Kiauliena su pikantišku padažu

Ingredientai

:

neriebi kiauliena (1 kg)

konjakas (200 g)

aliejus (200 ml)

druska ir pipirai

padažui:

paprikos (4 vnt)

rauginti agurkai (300 g)

svogūnai (100 g)

morkos (100 g)

saliero šaknis (50 g)

kiaulės taukai (50 g)

pomidorų padažas (50 g)

vanduo (200-300 ml)

3 actas (3 šaukštai)

Gaminimas

:

Kiaulieną supjaustyti porcijiniais gabalėliais, , pabarstyti pipirais, užpilti konjaku ir palikti marinuotis 3-4 val. Po to apkepti aliejuje. Padažui paprikas, svogūnus, agurkus, morkas ir salierą smulkiai supjaustyti ir apkepti taukuose. Supilti vandenį, padažą, actą ir troškinti uždengus dangtį. Kiauliena tiekiama karšta, užpylus pagamintu . Garnyrui tinka marinuoti svogūnai.

(Ingredientai 6-8 porcijoms.)

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)