Kiauliena grietinėlės padaže

Perskaitytas kartų: 5107

Kiauliena grietinėlės padaže

Ingredientai

:

kiaulienos eskalopai (4 vnt x100 g)

sviestas (75 g)

susmulkinti porai (50 g)

nuluptas ir supjaustytas kubeliais saldus obuolys (½ vnt)

tarkuotas čederio sūris (25 g)

susmulkintas vidutinio dydžio svogūnas (1 vnt)

miltai (15 g)

pienas (300 ml)

griežinėliais supjaustyti pievagrybiai (100 g)

grietinėlė (2 šaukštai)

druska ir pipirai

Gaminimas

:

Eskalopus plonai išmušti. Ištirpinti 25 g sviesto ir apkepti porus bei obuolius. Pabarstyti druska bei pipirais. Išimti iš keptuvės ir atvėsinti. Įmaišyti . Uždėti įdaro ant kiekvieno mėsos gabaliuko ir susukti, sutvirtinti mediniais smeigtukais. Ištirpinti likusį sviestą, kiaulieną ir apkepti. Išimti. Sudėti svogūnus ir kepti, kol suminkštės. Įmaišyti miltus ir kepti 2 minutes. Supilti po truputį pieną vis maišant, užvirinti. Sudėti kiaulieną ir uždengus troškinti 10 minučių, grybus ir dar 5 minutes. Įmaišyti grietinėlę ir patiekti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)