Keptos smegenys

Perskaitytas kartų: 6037

Keptos smegenys

Ingredientai

:

smegenys (700 g)

pipirai

miltai (2 šaukštai)

sviestas (2 šaukštai)

petražolių lapeliai

druska

Gaminimas

:

Smegenis išmirkyti, apibarstyti , pipirais, pavolioti miltuose ir apkepti svieste. Po to dar kelias minutes įdėti į orkaitę, kad baigtų kepti.Smegenis galima kepti ir džiūvesėliuose. Tuo atveju miltuose pavoliotas smegenis reikia suvilgyti išplaktame su mažu pieno bei druskos kiekiu kiaušinyje, apibarstyti ir iškepti svieste.Patiekiant smegenis išversti į pusdubenį, užpilti tirpytu sviestu, pabarstyti petražolių lapeliais ir šalia sudėti keptas bulves bei virtus žirnelius. Smegenis galima papuošti citrinos griežinėliais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)