Keptas zuikis

Perskaitytas kartų: 5740

Keptas zuikis

Ingredientai

:

zuikis (1 vnt)

lašiniai (100-150 g)

sviestas (1 šaukštas)

grietinė (1 stiklinė)

sultinys (1 stiklinė)

malti pipirai

druska

užpilui:

zuikio kepenėlės (1 vnt)

miltai (0,5 šaukšto)

sviestas (0,5 šaukšto)

troškintiems burokėliams:

burokėliai (1,5 kg)

sviestas (1 šaukštas)

miltai (0,5 šaukšto)

nedideli svogūnai (2 vnt)

grietinė (1 stiklinė)

cukrus (1 šaukštas)

actas

druska

Gaminimas

:

Atskirti zuikio užpakalinę dalį su juosmeniu, nuplauti ir 24 valandas pamarinuoti su prieskoninėmis daržovėmis. Po to mėsą nusausinti, įtrinti druska, pipirais, prismaigstyti lašinukų, paviršių patepti grietine ir, įdėjus į keptuvę ar skardą, kepti 1.5 – 2 valandas orkaitėje, palaistant kepsnio sultimis. Kad kepsnys gražiau atrodytų, jį kepimo metu užpilti padažu, iš zuikio . Tam reikalui miltus pakepinti svieste, atskiesti sultiniu, pridėti pertrintų per rėti , išmaišyti ir, prieš baigiant kepti, juos porą kartų palaistyti.Patiekiant mėsą supjaustyti gabalais, sudėti į pakaitintą pusdubenį ta pačia tvarka, kaip buvo kepama, ir užpilti perkoštomis, grietine paskanintomis kepsnio sultimis.Burokėlius išvirti, nulupti ir sutarkuoti stambia tarka. Pakepintus svieste miltus ir svogūnus atskiesti kiekiu, grietine, sumaišyti su burokėliais, pridėti pagal skonį druskos, cukraus, keletą minučių patroškinti ir duoti prie kepsnio.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 1)