Kepta vištiena su špinatais

Perskaitytas kartų: 3384

Ingredientai

:

blauzdelės (1 kg)

alyvuogių aliejus

druska, pipirai, provanso žolelės

lauro lapai (5 vnt.)

nenuluptos česnako skiltelės (3 vnt.)

didoka citrina, perpjauta į 4 dalis (1vnt.)

špinatai (100 g)

citrinos sultys (0,5 vnt.)

česnako skiltelė (1vnt.)

Gaminimas

:

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Įtrinkite vištieną aliejumi, druska, pipirais, žolelėmis, sudėkite į kepimo indą, išdėliokite laurų lapus, citriną (prieš tai išspauskite sultis). Kepkite 35-40 min. Po 25 minučių ištraukite ir apšlakstykite mėsą sunka ir vėl kiškite į orkaitę. Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių , sudėkite griežinėliais pjaustytą česnaką. Kai jis truputį spalvą, dėkite špinatus ir, maišydami, pakepkite porą minučių. Išjunkite ugnį, druską ir pipirus, apšlakstykite citrinos sultimis, kad jaustusi rūgštumas. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)