Kepta vištiena su špinatais

Perskaitytas kartų: 2800

Ingredientai

:

blauzdelės (1 kg)

alyvuogių aliejus

druska, pipirai, provanso žolelės

lauro lapai (5 vnt.)

nenuluptos česnako skiltelės (3 vnt.)

didoka citrina, perpjauta į 4 dalis (1vnt.)

špinatai (100 g)

citrinos sultys (0,5 vnt.)

česnako skiltelė (1vnt.)

Gaminimas

:

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Įtrinkite vištieną aliejumi, druska, pipirais, provanso žolelėmis, sudėkite į kepimo indą, išdėliokite lapus, citriną (prieš tai išspauskite sultis). Kepkite 35-40 min. Po 25 minučių ištraukite ir apšlakstykite mėsą sunka ir vėl kiškite į orkaitę. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytą česnaką. Kai jis truputį pakeis spalvą, dėkite špinatus ir, maišydami, pakepkite porą minučių. Išjunkite ugnį, įberkite druską ir pipirus, apšlakstykite citrinos sultimis, kad jaustusi rūgštumas. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)