Kepta tradicinė višta

Perskaitytas kartų: 4867

Ingredientai

:

višta (1 vnt.)

česnakas (1 galva)

citrina (1 vienetas)

aliejus (50 g.)

juodieji pipirai ( 3 žiupsniai)

lauro lapeliai( žiupsnis)

druska (2 šaukštai)

čiobrelai (1 šaukštelis)

kmynai (2 šaukštai)

bulvės (1 kg.)

petražolės (ryšelis)

Santa Maria ,,Chicken & Steak''malūnėlis

Gaminimas

:

išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinti . I vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant jie svyla. Palikti bent 6 val. pasimarinuoti. Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria ,,Chicken & Steak'' Paimti metalinį puodelį , į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti . Apvynioti ją folija ir dėti į karštą orkaitę. I skardą pripilti vandens. Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas aliejumi, druska ir petražolėmis. Dar kepti apie 40 min .stebint situaciją. Jei reikia, įpilti vandens, pašlakstyti skysčiu. Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys. Papuošti.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)