Kepta jūrinė lydeka su saulėje džiovintais pomidorais

Perskaitytas kartų: 4104

Ingredientai

:

jūrinė lydeka (3 vnt)

balta duona (2 riekės)

saulėje džiovinti pomidorai (1 didelė sauja)

marinuotos aitriosios paprikos (1 sauja)

šviežias mairūno (1 šaukštelis)

juodosios alyvuogės be kauliukų (1 didelė sauja)

šviežias bazilikas (1 šaukštelis)

alyvuogių aliejus

druska ir pipirai (pagal skonį)

petražolių šakelės (papuošimui)

citrinos (2 griežinėliai)

Gaminimas

:

Sumalkite duoną arba supjaustykite kubeliais, pasmulkinkite paprikas, pomidorus ir alyvuoges, sumaišykite su keliais šaukštais aliejaus, mairūnu ir baziliku (geriau švieži). Žuvį įtrinkite pipirais ir druska ir į vidų prikimškite duonos mišinio. Dėkite į indą, asplinkui sudėkite duonos mišinį, papjaustykite citrinos ir kepkite 200 0C temperatūroje apie 30 minučių. Iškepusias žuvis papuoškite petražolės šakelėmis. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)