Kepsnys “Kelmas”

Perskaitytas kartų: 5074

Ingredientai

:

kiaulienos šonkaulių juosta (40 cm)

kiaulienos faršas (1500 g)

svogūnai (1 - 2 vnt.)

česnakas (1 - 2 skiltelės)

pipirai

druska

kiaušiniai (2 vnt.)

žalumynai

marinuoti pievagrybiai ar kt. grybai

Gaminimas

:

Šonkauliukus marinuoti parą laiko įtrynus prieskoniais. Faršą sumaišyti su kapotu svogūnu bei česnaku, prieskoniais ir kiaušiniais. Tuomet tarpuose daryti 4-5 cm gylio įpjovas. Susukti šonkaulių juostą, ją sutvirtinti dantų krapštukais ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Į vidurį sudėti paruoštą faršą. Suvynioti į foliją ir kepti apie 2 val. Likus pusvalandžiui, foliją pašalinti, kad šonkauliukai apskrustų. Dėti į lėkštę, žalumynais, marinuotais pievagrybiais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)