Kepsnys - kalėdinė eglutė

Perskaitytas kartų: 1948

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (1 kg)

morkos (1 vnt.)

česnakai (3 skiltelės)

marinuoti pievagribiai (100 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

bemielės sluoksniota tešla (1 pakelis)

prieskoniai

džiūvesėliai (4 šaukštai)

Gaminimas

:

Į faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnako skilteles, sutarkuojame morką, įmušame kiaušinius, dedame smulkiai pjaustytus marinuotus pievagrybius, beriame . Iš paruošto faršo formuojame eglutę. Kepame orkaitėje apie valandą. Iškeptą eglutę išimame iš , palaukiame kol šiek tiek atauš. Tada pailgais kvadratais pjaustome bemielę sluoksniotą ir tais gabaliukais apdedame iškeptą faršą, susmaigstome smaigtukais, kad tešla laikytusi. Ir vėl pašauname į orkaitę, apie 30-40 min. Papuošti galimai įvairiom daržovėm arba vaisiais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)