Kepsnys - kalėdinė eglutė

Perskaitytas kartų: 1929

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (1 kg)

morkos (1 vnt.)

česnakai (3 skiltelės)

marinuoti pievagribiai (100 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

bemielės sluoksniota tešla (1 pakelis)

prieskoniai

džiūvesėliai (4 šaukštai)

Gaminimas

:

Į faršą beriame prieskonius, spaudžiame česnako skilteles, sutarkuojame morką, kiaušinius, dedame smulkiai pjaustytus marinuotus pievagrybius, beriame džiūvesėlius. Iš paruošto faršo formuojame eglutę. Kepame orkaitėje apie valandą. Iškeptą eglutę imame orkaitės, palaukiame kol šiek tiek atauš. Tada pailgais kvadratais pjaustome bemielę sluoksniotą tešlą ir tais gabaliukais apdedame keptą faršą, susmaigstome smaigtukais, kad tešla laikytusi. Ir vėl pašauname į orkaitę, kepame apie 30-40 min. Papuošti galimai daržovėm arba vaisiais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)