Kepsnys - kalėdinė eglutė

Perskaitytas kartų: 2963

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (1 kg)

morkos (1 vnt.)

česnakai (3 skiltelės)

marinuoti pievagribiai (100 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

bemielės sluoksniota tešla (1 pakelis)

prieskoniai

džiūvesėliai (4 šaukštai)

Gaminimas

:

Į faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnako skilteles, sutarkuojame morką, įmušame kiaušinius, dedame smulkiai pjaustytus marinuotus pievagrybius, beriame džiūvesėlius. Iš paruošto faršo eglutę. Kepame orkaitėje apie valandą. Iškeptą eglutę išimame iš orkaitės, palaukiame kol šiek tiek . Tada pailgais kvadratais pjaustome bemielę sluoksniotą tešlą ir tais gabaliukais apdedame iškeptą faršą, susmaigstome smaigtukais, kad tešla laikytusi. Ir vėl pašauname į orkaitę, kepame apie 30-40 min. Papuošti galimai įvairiom daržovėm arba vaisiais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)