Kepsnys - kalėdinė eglutė

Perskaitytas kartų: 3008

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (1 kg)

morkos (1 vnt.)

česnakai (3 skiltelės)

marinuoti pievagribiai (100 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

bemielės sluoksniota tešla (1 pakelis)

prieskoniai

džiūvesėliai (4 šaukštai)

Gaminimas

:

Į faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnako skilteles, sutarkuojame morką, kiaušinius, dedame smulkiai pjaustytus marinuotus pievagrybius, beriame džiūvesėlius. Iš paruošto faršo formuojame eglutę. Kepame apie valandą. Iškeptą eglutę išimame iš orkaitės, palaukiame kol šiek tiek atauš. Tada pailgais pjaustome bemielę sluoksniotą tešlą ir tais gabaliukais apdedame iškeptą faršą, susmaigstome smaigtukais, kad laikytusi. Ir vėl pašauname į orkaitę, kepame apie 30-40 min. Papuošti galimai įvairiom daržovėm arba vaisiais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)