Kepsnys - kalėdinė eglutė

Perskaitytas kartų: 2171

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (1 kg)

morkos (1 vnt.)

česnakai (3 skiltelės)

marinuoti pievagribiai (100 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

bemielės sluoksniota tešla (1 pakelis)

prieskoniai

džiūvesėliai (4 šaukštai)

Gaminimas

:

Į beriame prieskonius, išspaudžiame česnako skilteles, sutarkuojame morką, įmušame kiaušinius, dedame smulkiai pjaustytus marinuotus pievagrybius, beriame džiūvesėlius. Iš paruošto faršo formuojame eglutę. Kepame orkaitėje apie valandą. Iškeptą eglutę iš orkaitės, palaukiame kol šiek tiek atauš. Tada pailgais kvadratais pjaustome bemielę sluoksniotą tešlą ir tais gabaliukais apdedame iškeptą , susmaigstome smaigtukais, kad tešla . Ir vėl pašauname į orkaitę, kepame apie 30-40 min. Papuošti galimai daržovėm arba vaisiais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)