Kepenų suktinukai

Perskaitytas kartų: 2669

Kepenų suktinukai

Ingredientai

:

jaučio kepenys (600 g)

virta rūkyta šoninė (100 g)

rūkyta šoninė (8 juostelės)

aliejus (keli valg. šaukštai)

svogūnai (2 vnt.)

morka (1 vnt.)

saliero gumbas (100 g)

krapai

malti pipirai

druska

Gaminimas

:

Kepenis gerai nuplauti tekančiu šaltu vandeniu, nuvalyti ir suraikyti į plonus griežinėlius. Virtą rūkytą šoninę supjaustyti šiaudeliais, svogūnus nulupti, suraikyti plonais pusžiedžiais ir pakepinti su aliejumi. Ant kepenų griežinėlių dėti šoninės šiaudelius, paskui keptus svogūnus, pabarstyti krapais, druska, pipirais ir . Kiekvieną kepenų sukitnuką apvynioti šoninės juostele ir apkepti su likusiu aliejumi. Apkeptus suktinukus sudėti į kepimo formą, užpilti stikline karšto vandens. Sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas, , krapų stiebelius ir troškinti apie 20 Min.Suktinukus puošti , tiekti su troškintomis daržovėmis, aplieti susidariusiu sultiniu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)