Kėdainių blynai apkepti orkaitėje

Perskaitytas kartų: 9016

Ingredientai

:

bulvės (1 kg.)

kiaušiniai (2 vnt.)

manų kruopos (2 šaukštai)

malta kiauliena ar jautiena (250 g)

svogūnas (1 vnt.)

grietinė (2 šaukštai)

druska (pagal skonį)

peletrūnas (pagal skonį)

raudonėlis (pagal skonį)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Paruošti įdarą: mėsą apkepinti keptuvėje su smulkintais , pabaigoje įdėti 2 šaukštus grietinės, , peletrūno, raudonėlio ir druskos pagal skonį.
Sutarkuoti bulves, supilti išplaktus kiaušinius, suberti manų kruopas, sudėti prieskonius, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Į įkaitintą aliejų dėti šaukštą tarkių, ant jų uždėti mėsos įdaro ir ant viršaus dar šaukštą tarkių. Apkepusį blyną apversti.
Prieš patiekiant blynus dar 3-5 min. pakepkite orkaitėje. Patiekti su grietine, lydyto sviesto ar pikantišku grybų padažu. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)