Karpis su grikiais

Perskaitytas kartų: 4690

Ingredientai

:

karpiai (2 vnt.)

grikių kruopos (0,5 stiklinės)

svogūnai (2 vnt.)

sviestas (2 šaukštai)

česnakas (1 skiltelė)

grietinė (200 g.)

malti džiūvėsėliai (0,3 stiklinės)

aliejus

druska

pipirai

Gaminimas

:

Karpius išvalyti (tinka pagal šį receptą taip pat ir karšius, karosus), iš vidaus ir išorės įtrinti druska ir pipirais. Išvirti grikių košę, kruopas užpylus viena stikline pasūdyto vandens. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti, aptepti svieste, sukrėsti košę, pusę grietinės, įberti druskos, pipirų ir kruopščiai išmaišyti. Paruoštu faršu įdaryti karpius, juos apibarstyti džiūvesėliais ir sudėti į riebalais pateptą skardą. Pašauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 20 min. Tuomet aptepti žuvį likusia grietine ir kepti dar 15 min.

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)