Kalakutienos krūtinėlė su šokolado padažu „Mole Poblano“

Perskaitytas kartų: 2042

Ingredientai

:

kepsneliams:

kalakuto krūtinėlė be kaulo (1 kg)

druska

juodieji pipirai

česnakas (2 skiltelės)

alyvuogių aliejus (0,1 l)

ryžiams:

ryžiai (250 g)

lauro lapas (1 vnt.)

alyvuogių aliejus (0,1 l)

svogūnai (200 g)

česnakas (1 skiltelė)

druska

pipirai

padažui:

mutalos pipirai (3 vnt.)

čiliančios pipirai (3 vnt.)

pasilja pipirai (3 vnt.)

pomidorai (0,5 kg)

raudonėlis (3 g)

balta sumuštinių duona (2 riekelės)

žemės riešutai (25 g)

migdolai (25 g)

razinos (10 g)

cinamonas (2 g)

juodasis šokoladas (100 g)

vištienos sultinys (1 l)

cukrus (50 g)

pabaigai:

sezamo sėklos (15 g)

Gaminimas

:

Įkaitinti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėti visus ingredientus į didelę keptuvę, išskyrus šokoladą, cukrų ir vištienos sultinį (o nuo pomidorų bei pipirų nulupti odelę ją nudeginus ant ugnies ir nuplovus šaltame vandenyje). Kepti viską kartu 10 min., kol pipirai suminkštės. Mikseriu sumaišyti apkeptus ingredientus kartu su kepimo sultimis. Viską nukošti per sietelį, supilti sultinį, kad gautųsi tirštas padažas. Sudėti šokoladą ir cukrų. Užvirti ir patroškinti dar 20 min. Supjaustyti kalakuto krūtinėlę, paskaninti druska, pipirais, grūstais česnakais ir kepti grilyje (neperkepti). Užkaisti dar vieną keptuvę, skirtą ryžiams. Įkaitinti , smulkiai supjaustytus svogūnus, česnaką, druską, pipirus, supilti ryžius. Pakepinti apie 10 min., kol truputį paruduos. Tuomet supilti 1 litrą vištienos sultinio ir troškinti 20 min. apkepinti sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Į lėkštę ryžius kalakutienos kepsnelius ir užpilti šokolado padažu ir apibarstyti kepintais . Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)