Kalakutienos krūtinėlė su šokolado padažu „Mole Poblano“

Perskaitytas kartų: 1798

Ingredientai

:

kepsneliams:

kalakuto krūtinėlė be kaulo (1 kg)

druska

juodieji pipirai

česnakas (2 skiltelės)

alyvuogių aliejus (0,1 l)

ryžiams:

ryžiai (250 g)

lauro lapas (1 vnt.)

alyvuogių aliejus (0,1 l)

svogūnai (200 g)

česnakas (1 skiltelė)

druska

pipirai

padažui:

mutalos pipirai (3 vnt.)

čiliančios pipirai (3 vnt.)

pasilja pipirai (3 vnt.)

pomidorai (0,5 kg)

raudonėlis (3 g)

balta sumuštinių duona (2 riekelės)

žemės riešutai (25 g)

migdolai (25 g)

razinos (10 g)

cinamonas (2 g)

juodasis šokoladas (100 g)

vištienos sultinys (1 l)

cukrus (50 g)

pabaigai:

sezamo sėklos (15 g)

Gaminimas

:

Įkaitinti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėti visus ingredientus į didelę keptuvę, išskyrus šokoladą, cukrų ir vištienos sultinį (o nuo pomidorų bei pipirų nulupti odelę ją nudeginus ant ugnies ir nuplovus šaltame vandenyje). Kepti viską kartu 10 min., kol pipirai suminkštės. Mikseriu sumaišyti apkeptus ingredientus kartu su kepimo sultimis. Viską nukošti per sietelį, sultinį, kad gautųsi tirštas padažas. Sudėti šokoladą ir cukrų. Užvirti ir patroškinti dar 20 min. Supjaustyti kalakuto krūtinėlę, paskaninti druska, pipirais, grūstais česnakais ir kepti grilyje (neperkepti). Užkaisti dar vieną keptuvę, skirtą ryžiams. Įkaitinti , sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus, česnaką, druską, pipirus, ryžius. Pakepinti apie 10 min., kol truputį paruduos. Tuomet 1 litrą vištienos sultinio ir troškinti 20 min. Sezamus apkepinti sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Į lėkštę sudėti ryžius kalakutienos kepsnelius ir užpilti šokolado padažu ir apibarstyti kepintais sezamais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)