Kalakutiena su šokolado padažu

Perskaitytas kartų: 2798

Kalakutiena su šokolado padažu

Ingredientai

:

kalakutienos krūtinėlės gabalėliai (6 vnt. po 180 g.)

apelsinas (1 vnt.)

cinamono lazdelė

gvazdikėliai (2 vnt.)

tekila (15 g.)

svogūnai (2 vnt.)

juodasis šokoladas (50 g.)

aitriosios paprikos ankštis

česnakas (2 skiltelės)

malti kmynai (1 šaukštas)

bulvės (2 vnt.)

vištienos sultinio kubelis

kukurūzų miltai (1 šaukštas)

aliejus (1 litras)

druska

pipirai

Gaminimas

:

Sultinį ištirpiname 0,5 litro vandens. Apelsiną nulupame, išsunkiame sultis ir į sultinį. Svogūnus ir česnakus nulupame, supjaustome plonais griežinėliais ir į marinatą. Į marinatą įdedame cinamono lazdelę, aitriąją papriką, gvazdikėlius, suberiame kmynus, įpilame tekilos. Sudedame kalakutieną ir padedame pastovėti šaltai.
Kitą dieną kepiname kalakutieną aliejuje kol įgaus auksinį atspalvį. Prieš baigiant kepti česnaką, svogūnus ir pakepiname. Pasūdome, pagardiname pipirais, marinatą. Užviriname, pridengiame, nustatome vidutinę kaitrą ir pusvalandį troškiname.
Kalakutienos gabalėlius išimame. Padažą . Sudedame stambiai sutarkuotą šokoladą, ištirpiname ir gerai išmaišome. Maišydami suberiame kukurūzų miltus. Vėl kalakutieną, nustatome silpną kaitrą ir troškiname 10 min.
Bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome kuo ploniau. Tada bulves išverdame riebaluose, ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Kalakutieną tiekiame su šokolado ir gruzdintomis bulvytėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)