Kalakutiena su šokolado padažu

Perskaitytas kartų: 2599

Kalakutiena su šokolado padažu

Ingredientai

:

kalakutienos krūtinėlės gabalėliai (6 vnt. po 180 g.)

apelsinas (1 vnt.)

cinamono lazdelė

gvazdikėliai (2 vnt.)

tekila (15 g.)

svogūnai (2 vnt.)

juodasis šokoladas (50 g.)

aitriosios paprikos ankštis

česnakas (2 skiltelės)

malti kmynai (1 šaukštas)

bulvės (2 vnt.)

vištienos sultinio kubelis

kukurūzų miltai (1 šaukštas)

aliejus (1 litras)

druska

pipirai

Gaminimas

:

Sultinį ištirpiname 0,5 litro . Apelsiną nulupame, išsunkiame sultis ir supilame į sultinį. Svogūnus ir česnakus nulupame, supjaustome plonais griežinėliais ir sudedame į . Į įdedame cinamono lazdelę, aitriąją papriką, gvazdikėlius, suberiame kmynus, įpilame tekilos. Sudedame kalakutieną ir padedame pastovėti šaltai.
Kitą dieną kepiname kalakutieną aliejuje kol įgaus auksinį atspalvį. Prieš baigiant kepti sudedame česnaką, svogūnus ir pakepiname. Pasūdome, pagardiname pipirais, supilame . Užviriname, pridengiame, vidutinę kaitrą ir pusvalandį troškiname.
Kalakutienos gabalėlius išimame. Padažą perkošiame. Sudedame stambiai sutarkuotą šokoladą, ištirpiname ir gerai išmaišome. Maišydami suberiame kukurūzų miltus. Vėl sudedame kalakutieną, silpną kaitrą ir troškiname 10 min.
nulupame, nuplauname ir supjaustome kuo ploniau. Tada bulves išverdame riebaluose, sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Kalakutieną tiekiame su šokolado padažu ir gruzdintomis bulvytėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)