Jūros lydekos užkepėlė

Perskaitytas kartų: 5778

Jūros lydekos užkepėlė

Ingredientai

:

jūros lydekos filė (1 kg)

svogūnai (2 vnt)

morkos (2 vnt)

fermentinis sūris (200 g)

kiaušiniai (2 vnt)

pienas (100 ml)

grietinė (1 šaukštas)

pomidorų padažas (1 šaukštas)

miltai (2 šaukštai)

žuvies prieskoniai

druska

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Žuvį supjausčius ir pabarsčius prieskoniais, apvolioti miltuose ir pakepti aliejuje (kepti, kol gražiai paskrus). Pakeptus žuvies gabaliukus sudėti į stiklinio ar kitokio indo, kuris pritaikytas kepti orkaitėje, dugną. Tuomet keptuvėje apkapinti burokine tarka sutarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus. šiems iškepus ir šiek tiek atvėsus, sumaišyti su grietine bei pomidorų padažu ir uždėti ant žuvies gabaliukų. Kiaušinius išplakti su pienu, prieskonių ir tolygiai užpilti ant žuvies su daržovėmis. Ant viršaus sudėti tarkuotą sūrį ir kepti orkaitėje, kol sūris .

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)