Jautienos suktinukai

Perskaitytas kartų: 3195

Jautienos suktinukai

Ingredientai

:

jautiena (1 kg)

morkos (2 vnt)

svogūnai (2 vnt)

rūkyti lašinukai (100 g)

džiovinto petražolės (25 g) arba šviežios petražolės (50 g)

druska ir pipirai

riebalai

Gaminimas

:

Jautieną skersai raumens supjaustyti į 10 gabalėlių (maždaug po 80 g). Gautus gabalėlius ir pabarstyti prieskoniai. Likusius 200 g męsos sumalti. Morkas, ir svogūnus supjaus 5 mm storio ir 3 cm ilgio , lengvai pakepinti, sudėti petražoles ir atvėsus sumaišyti su malta jautiena. Gautą įdarą dėti ant muštos mėsos gabalėlio ir susukti gražiai užspaudžiant galiukus. Gautus suktinukus apkepti, kad gražiai paskrustų. Apkepus abiems pusėms dėti į orkaitę.

norint sužinoti ar suktinukai jau iškepę, įdurkite šakute į suktinuką ir šiek tiek paspauskite. Jei dūrio vietoje iškyla balta sulčių putelė, valgis paruoštas.

Į sukrinukus duokite užpiltus sviestu. O jei vietoj morkų į įdarą dėsite virtų džiovintų grybų, prie suktinukų galite pagaminti grybų padažą.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)