Jautienos muštiniai su svogūnais

Perskaitytas kartų: 2797

Jautienos muštiniai su svogūnais

Ingredientai

:

jautienos išpjova (1 kg)

sviestas ar taukai (0,5 šaukšto)

svogūnai (6 vnt)

druska

pipirai

Gaminimas

:

Mėsą nuplauti, nusausinti, nuvalyti plėves, supjaustyti skersai raumenų 2 cm storio gabalais, lengvai , padaryti apvalius muštinius, pabarstyti pipirais, pasūdyti prieš pat kepimą.Svogūnus supjaustyti griežinėliais, truputį pabarstyti miltais, pakepinti svieste, pasūdyti ir padėti, kad neatauštų.Muštinius sudėti į gerai įkaitintus riebalus ir kepti 7 – 15 min. Tuo pat metu atskirai iškepti bulves.Patiekiant į pakaitintą pusdubenį sudėti keptas bulves, greta – muštinius, juos užpilti kepsnio sultimis ir ant kiekvieno uždėti keptų svogūnų. Atskirai duoti šviežių daržovių salotas ar raugintus agurkus. Vietoj svogūnų ant kiekvieno muštinio galima uždėti po vieną keptą kiaušinį.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)