Jautiena su paprika

Perskaitytas kartų: 2345

Jautiena su paprika

Ingredientai

:

jautienos nugarinės gabalėliai (2 vnt.)

sutrinta česnako skiltelė (1 vnt.)

augalinis aliejus (15 ml.)

smulkiai supjaustytas askaloninis česnakas (1 vnt.)

kapariai (30 ml.)

supjaustyti grybai (55 g.)

miltai (1 valg. šaukšt.)

sultinys (150 ml.)

garstyčios (10 ml.)

Vorčesterio padažas (5 ml.)

baltasis vynas (60 ml.)

citrinų sultys (5 ml.)

džiovinti čiobreliai

rozmarinai

kukurūzų burbuolės, perpjautos išilgai (4 vnt.)

žalia saldžioji paprika, be sėklų, plonai supjaustyta (1 vnt.)

raudona saldžioji paprika, be sėklų, plonai supjaustyta (1 vnt.)

geltona saldžioji paprika, be sėklų, plonai supjaustyta (1 vnt.)

pomidorai, nulupti, be sėklų, supjaustyti plonomis juostelėmis (2 vnt.)

Gaminimas

:

Jautienos filė gabalėlius iš abiejų pusių įtrinkite česnaku ir pipirais.Sudėkite juos į lėkštę ir palaikykite šaldytuve pusę valandos. Įkaitinkite aliejų ir mėsą greitai apkepkite - po 1 min. iš abiejų pusių. Išimkite mėsą iš keptuvės. Susmulkintą askaloninį česnaką, kaparius ir grybus sudėkite į keptuvę su aliejumi ir mėsos sultimis. apie 1 min., retkarčiais pamaišykite. Daržoves pabarstykite miltais ir kepkite, kol jos paruduos. Supilkite sultinį ir gerai išmaišykite. Sudėkite garstyčias., Vorčesterio padažą, čiobrelius bei rozmarinus, supilkite citrinų sultis ir vyną. , kol padažas sutirštės. Visą laiką maišykite. Mėsos gabalėlius sudėkite į padažą kartu su kukurūzais, paprikomis ir pomidorais. ant silpnos ugnies 6-8 min. arba kol mėsa iškeps, bet vidurys dar bus rausvas. Kepdami maišykite. Patiekite iš karto.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)