Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže

Perskaitytas kartų: 10799

Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže

Ingredientai

:

malta jautiena (455 g)

balta duona (be plutos) (1 stora riekė)

pienas riebus (2 šaukštai)

česnakai (2 skiltelės)

permezano sūris (5 šaukštai) pabarstymui

kiaušiniai (1 vnt)

bazilikai (4 šaukštai)

druska

pipirai

alyvuogių aliejus (2 šaukštai)

padažui:

konservuoti pomidorai su prieskoniais (400 g)

raudonas, baltas vynas arba sultinys (200 ml)

vanduo (200 ml)

pomidorų padažas (2 šaukštai)

cukrus (pagal skonį)

druska

juodieji pipirai

juodosios alyvuogės be kauliukų (55 g)

Gaminimas

:

Į didelį dubenį įdėti baltą duoną ir užpilti pienu, kad išmirktų. Pridėti maltą mėsą, smulkintą česnaką, smulkintą sūrį, plaktą kiaušinį, baziliką, druską, pipirus ir viską gerai suminkyti. Suformuoti kukuliukus (turėtų išeiti 20-24 vnt) ir įdėti į šaldytuvą 30 min.

Troškintuve įkaitinti aliejų ir pakepinti kukulius po 5 min iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Išimti ir nusausinti ant virtuvinių servetėlių.

Padažas: į išvalytą troškintuvą sudėti pomidorus, padažą, cukrų, druską, pipirus, įpilti vyną ar sultinį, vandenį ir įkaitinti iki virimo. Virti ant ugnies 20 min, tada sudėti kukulius ir dar apie 10 min, kartais pamaišant. Įdėti alyvuoges ir pakaitinti dar apie minutę. Patiekiant pabarstyti tarkuotu Permezano sūriu ir baziliko lapeliais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)