Itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“

Perskaitytas kartų: 9222

Ingredientai

:

bulvės (500 g)

miltai (250 g)

kiaušinis (1 vnt.)

druska (pagal skonį)

sviestas

petražolės

Gaminimas

:

Su lupenomis virtas bulves nulupti ir šakute. Į trintas bulves, suberti miltus, įmušti kiaušinį, druską ir išminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų (miltų nepadauginti, kad tešla nebūtų per kieta). Imti po nedidelį gabalėlį tešlos ir ant pabarstyto stalo volioti pailgus 1-2 cm storio ritinėlius. supjaustyti 1-2 cm ilgio gabalėliais ir leisti jiems apdžiūti (palikti apie 30 min.). Dėti virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils į paviršių (2-3 minutes). Išgriebtus virtinukus gerai nuvarvinti, sukrėsti į keptuvę su ištirpintu sviestu ir apkepti. Pabarstyti kapotomis petražolėmis ir išmaišyti. Tiekti su sviesto ir grietinės padažu. Galima pabarstyti tarkuotu parmezanu. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)