Itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“

Perskaitytas kartų: 9478

Ingredientai

:

bulvės (500 g)

miltai (250 g)

kiaušinis (1 vnt.)

druska (pagal skonį)

sviestas

petražolės

Gaminimas

:

Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sutrinti šakute. Į trintas bulves, suberti miltus, įmušti kiaušinį, druską ir išminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų (miltų nepadauginti, kad tešla per kieta). Imti po nedidelį gabalėlį tešlos ir ant miltais pabarstyto stalo volioti pailgus 1-2 cm storio ritinėlius. Ritinėlius 1-2 cm ilgio gabalėliais ir leisti jiems apdžiūti (palikti apie 30 min.). Dėti virtinukus į pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils į paviršių (2-3 minutes). Išgriebtus virtinukus gerai nuvarvinti, sukrėsti į keptuvę su ištirpintu sviestu ir apkepti. Pabarstyti kapotomis petražolėmis ir išmaišyti. Tiekti su sviesto ir grietinės padažu. Galima pabarstyti tarkuotu . Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)