Itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“

Perskaitytas kartų: 9355

Ingredientai

:

bulvės (500 g)

miltai (250 g)

kiaušinis (1 vnt.)

druska (pagal skonį)

sviestas

petražolės

Gaminimas

:

Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sutrinti šakute. Į trintas bulves, suberti , įmušti kiaušinį, ir išminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų ( nepadauginti, kad tešla nebūtų per kieta). Imti po nedidelį gabalėlį tešlos ir ant miltais pabarstyto stalo volioti pailgus 1-2 cm storio ritinėlius. Ritinėlius supjaustyti 1-2 cm ilgio gabalėliais ir leisti jiems apdžiūti (palikti apie 30 min.). Dėti virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils į paviršių (2-3 minutes). Išgriebtus virtinukus gerai nuvarvinti, sukrėsti į keptuvę su ištirpintu sviestu ir apkepti. Pabarstyti kapotomis petražolėmis ir išmaišyti. Tiekti su sviesto ir grietinės padažu. Galima pabarstyti parmezanu. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)