Itališka pica

Perskaitytas kartų: 4210

Ingredientai

:

kumpis

mocarella sūris

slyviniai pomidorai

baziliko lapeliai

picos prieskoniai

alyvuogių aliejus

tešlai:

pienas (1,5 stiklinės)

aliejus (1 šaukšt.)

cukrus (1 šaukšt.)

druska (žiupsnelis)

šviežios mielės (25 g)

miltai (500 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Į pašildytą pieną dėti mieles, cukrų ir gerai išmaišyti. Dėti kelis šaukštus miltų ir leisti pakilti. Tuomet dedame likusius produktus ir gerai išminkyti tešlą. Uždengti tešlą ir palikti šiltai pakilti. Į tą laiką susipjaustome kumpį griežinėliais, macarella sūrį taip pat griežinėliais, pomidoriukus pusiau, baziliko lapelius nuskabome ir pasiruošiame picos prieskonius bei alyvuogių aliejų. Imame tešlą ir labai plonai kočiojame, apvalų blyną, dedame į kepimo formą, aptepame alyvuogių aliejumi, dedame macarelos gabaliukus, kumpį, pomidoriukus, pabarstome prieskoniais bei baziliko lapeliais. Kepame 250 0C orkaitėje (arba krosnyje 315 0C) apie 3-6 minutes. Skanaus :) P.S. Tešlos gaunasi gana daug. Jeigu valgytojų bus mažai, geriau daryt tešlą iš trečdalio ar bent pusės produktų.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)