Itališka pica

Perskaitytas kartų: 4093

Ingredientai

:

kumpis

mocarella sūris

slyviniai pomidorai

baziliko lapeliai

picos prieskoniai

alyvuogių aliejus

tešlai:

pienas (1,5 stiklinės)

aliejus (1 šaukšt.)

cukrus (1 šaukšt.)

druska (žiupsnelis)

šviežios mielės (25 g)

miltai (500 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Į pašildytą pieną dėti mieles, cukrų ir gerai išmaišyti. Dėti kelis šaukštus miltų ir leisti pakilti. Tuomet dedame likusius produktus ir gerai išminkyti tešlą. Uždengti tešlą ir palikti šiltai pakilti. Į tą laiką susipjaustome kumpį griežinėliais, macarella sūrį taip pat griežinėliais, pomidoriukus pusiau, baziliko lapelius nuskabome ir pasiruošiame picos prieskonius bei alyvuogių aliejų. Imame tešlą ir labai plonai kočiojame, atpjauname apvalų blyną, dedame į kepimo , aptepame alyvuogių , dedame macarelos sūrio gabaliukus, kumpį, pomidoriukus, pabarstome prieskoniais bei baziliko lapeliais. Kepame 250 0C orkaitėje (arba krosnyje 315 0C) apie 3-6 minutes. Skanaus :) P.S. Tešlos gaunasi gana daug. Jeigu valgytojų bus mažai, geriau daryt tešlą iš trečdalio ar bent pusės produktų.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)