Įdarytas viščiukas

Perskaitytas kartų: 5637

Įdarytas viščiukas

Ingredientai

:

viščiukas (1,2 kg)

vištienos kepenėlės ir širdelės (100 g)

pomidorai (500 g)

ilgagrūdžiai ryžiai (100 g)

svogūnai (5 vnt)

paprikomis įdarytos alyvuogės (10 vnt)

sviestas (1 šaukštas)

petražolės (1 ryšulėlis)

rozmarinai (1 šakelė)

aliejus (1 šaukštas)

saldžiosios paprikos (1 šaukštelis)

druska

malti baltieji pipirai

Gaminimas

:

Ryžius išvirkite ir nuplaukite. Vieną svogūną, kepenėles ir širdeles susmulkinkite, alyvuoges perpjaukite pusiau, viską pakepkite svieste, tada maišykite su ryžiais, puse smulkintų prieskoninių žolių, gardinkite ir pipirais. Paruoštą viščiuką įdarykite šiuo faršu, užsiūkite ir ištepkite aliejumi, maišytu su paprikomis ir . Kepkite 1,5-2 valandas 175 laipsnių C orkaitėje. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite į 8 skilteles. Svogūnus pjaustykite pusžiedžiais. Likus 20 minučių iki kepimo daržoves į skardą aplink viščiuką, pabarstykite viską smulkintais žalumynais. Viščiuką tiekite puoštą žalumynų šakelėmis.

šaltinis: žurnalas "Darbštuolė"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)