Įdarytas maltos mėsos kepsnys

Perskaitytas kartų: 3538

Ingredientai

:

kiaulienos ir jautienos maliniis (1 kg)

vištienos filė (1 gabalėlis)

svogūnas

saliero šaknis

morka

aliejaus

sviestas (2 šaukštai)

batonas be žievės (4 riekutės)

pienas (100 ml)

kiaušiniai (2vnt.)

malti kvapnieji ir juodieji pipirai

česnakai

druska

Gaminimas

:

Omletui reikės 50 ml pieno, kiaušinio, petražolių, baziliko, druskos, špinatų, mairūnų. Iškepti omletą. Prieskonines daržoves supjaustyti kubeliais ir pakepinti su aliejaus bei sviesto mišiniu. Batono riekeles išbrinkinti piene, kai pienas susigers, sutrinti į vientisą masę. Į maltą mėsą sudėti batono tryninį, kepintas daržoves, įmušti kiaušinius, brti prieskonius, smulkiai kapotų česnakų ir gerai sumaišyti. Vištienos filė iš šono gerai įpjauti, viršutinį gabalėlį atversti. Mėsą lengvai išmušti ir apibarstyti prieskoniais. Ant pamarinuotos vištienos filė dėti omletą ir susukti į ritinėlį. Į aliejumi išteptą kepimo indą krėsti maždaug dviejų pirštų storio maltos mėsos sluoksnį, gerai išlyginti. Ties viduriu dėti vyniotinį. Kruopščiai užpildyti tuštumas tarp vyniotinio , pirmojo sluoksnio ir formos sienelių, kad kepsnys be kiaurymių. Sudėti likusį , gerai apspaudyti šlapiu delnu. Kepti 200 C - ~ 2 val. gatavą padėti ataušti tame pačiame inde, paskui suvynioti į foliją ir padėti šaltai. Jei pastebėsite, kad viršus iš karto pradeda skrusti uždenkite jį folija ir temperatūrą sumažinti iki 160-180 C.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)