Įdarytas maltos mėsos kepsnys

Perskaitytas kartų: 6561

Ingredientai

:

kapota arba stambiai malta jautienos filė (300 g)

malta jautiena (300 g)

kiaušiniai (1 vnt)

džiovintos bandelės (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

druska

pipirai

aštrių prieskonių mišinys (0,5 šaukšto)

morkos (2 vnt)

porai (300 g)

aliejus (1 šaukštas)

mėsos ar paukštienos sultinys (250 ml)

tiršta grietinė (2 šaukštai)

krakmolas (20 g)

Gaminimas

:

Mėsą išmaišykite su kiaušiniu. Bandelę išmirkykite šaltame vandenyje. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Nuspaustą bandelę ir smulkiai supjaustytą svogūną išmaišykite su mėsa, pagardinkite druska, pipirais ir aštriu prieskonių mišiniu. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite išilgai plonais , kelis griežinėlius - smulkiais šiaudeliais. Griežinėlius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje, tada kiaurasamčiu išgriebkite. Nuvalykite ir nuplaukite porus, kiekvieną padalinkite skersai į 3 dalis, vieną porą supjaustykite plonais . Griežinėlius nuplaukite šaltu vandeniu. Pailgą kepimo formą ištepkite aliejumi. Į ją dėkite pusę paruoštos mėsos masės. Porų gabalėlius į morkų juosteles. Daržoves išdėliokite ant mėsos masės. Likusią mėsą dėkite ant viršaus ir gerai prispauskite. apie 50-60 min. 200 laipsnių C temperatūros (III padala) orkaitėje. Padažui puodelyje užvirkite mėsos sultinį ir grietinę, įpilkite krakmolą, išmaišytą nedideliame kiekyje šalto vandens, pagardinkite druska, pipirais ir aštriu prieskonių mišiniu. Supilkite kepimo metu išsiskyrusį padažą. Iškepusį kepsnį, praėjus kelioms min., išverskite iš formos į padėklą (plokščią kepimo formą). Jeigu turite grilį, jame kelias minutes paskrudinkite kepsnį, kad plutelė įgautų gražią rusvą spalvą. Pabarstykite porų ir morkų šiaudeliais.Kepsnį patiekite su padažu. Labai tiks bulvės, apvirtos ir apkepintos riebaluose.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)